Alumni InfoEducație

Generația IT din România

InfoEducatie mi-a oferit o motivație să învăț tehnologii web și să dezvolt infoarena. La momentul respectiv, era o joacă, de dragul competiției, acum infoarena este o organizație cu activitate solidă și cu un impact mare în rândul elevilor pasionați de informatică. Am un sfat pentru participanți: Prezentarea este la fel de importantă ca lucrarea în sine! Repetați înainte să veniți în fața comisiei.

Cristian  Strat

2004200320022000

InfoEducatie m-a fascinat de la bun inceput, a fost un mediu în care, deși era concurs, lumea încerca să te ajute. Înveți într-o săptămână mai mult decât ți-ai putea imagina. InfoEducație este și un foarte bun motivator, care îți creează energie și poftă de muncă și ajungi să îți duci proiectul departe, ajungi să te gândești că poate nu e destul și se poate mai bine. Apoi mergi in concurs și faci reality check. InfoEducație te pune să înveți ceva ce nu prea înveți la școală, public speaking. Este un skill foarte necesar. Sfaturi pentru concurenți: * profitați de energia și pofta de muncă pe care vi-o dă concursul și țineți-o minte pentru viitor, este ceva unic * prezentarea pe care o faceți contează. Faceți-o înainte de a veni în tabara și repetați-o măcar de 4 ori, o să vă scadă emoțiile drastic și totul va ieși bine. * preferați un software care să aibă mai puține features dar să meargă excelent, în locul unuia cu multe features neterminate * faceți un set de sarcini/scenarii uzuale prin care ar putea trece un utilizator al produsului vostru și puneți oameni obișnuiți să le execute. Notați-vă greșelile pe care le fac și imbunătățiți produsul. Nu uitați: voi ați făcut produsul și este al vostru, îl cunoașteți prea bine. Nu lăsați asta să îi scadă din calitate. * cele mai bune idei vin în momente de calm

Valentin  Bora

20082007

InfoEducația la Gălăciuc e un eveniment excelent pentru oamenii cu idei, pentru elevii care pun efort și pasiune într-un proiect în afara școlii. Munca depusă conteaza acum, în concurs, dar va conta și în 2, 3, 5, 10 ani. Cred că participanții la concurs trebuie să profite de mediul unic pe care îl oferă Gălăciucul -- schimburile de idei cu ceilalți concurenți și cu juriul, spiritul de competiție, dar și prieteniile legate în timp.

Tudor  Leu

1998199719961995

InfoEducatie a însemnat, prin 1996, primul contact cu elemente IT practice, nestrict algoritmice - aici am învățat HTML și am aflat că pentru a avea o rețea nu e suficient să pui un fir între două calculatoare :). Apoi am văzut concursul crescând an de an, adăugându-i-se seminarii, concursuri open pentru finalisti, studenți în juriu, prezentări din partea unor companii private. Elementul comun al tuturor acestor ani - oamenii pasionați care vin aici, din toate "taberele": elevi, studenți, profesori, companii. Îmi place să lucrez cu oameni deștepți și pentru care ceea ce fac este ceva interesant, nu o povară. Sfatul meu este să continuați să faceți ceea ce vă place și în același timp să încercați să vă perfecționați investind în voi înșivă - deși poate pentru mulți nu pare așa, la vârsta asta aveți ceva foarte prețios: timp liber.

Irina  Dumitrașcu

200019991998

Infoeducatia a fost probabil principalul motiv pentru care mi-a placut să fac web în anii de liceu. Infoeducatia mi-a oferit ocazia de a vedea cât de bun sunt, m-a ajutat să încerc să fiu mai bun și să caut idei, să explorez, să nu mă mulțumesc cu puțin. Pentru mine, a fost primul pas care mi-a deschis pofta de a dezvolta proiecte proprii, de a le vedea online, de a avea inițiative și mai ales de a le pune în practică.

Octavian  Costache

1999199819971996

InfoEducatie mi-a lărgit viziunea despre ce înseamnă domeniul IT și m-a ajutat să decid ce îmi place să fac în acest domeniu. Totodată, Infoeducatie este îmbinarea perfectă dintre tehnologie și natură.

Emilian Dragu  Băcilă

201220112010

Concursul InfoEducație este locul în care pasiunea pentru informatică a prins rădăcini în sufletul meu. La Gălăciuc am avut ocazia să întâlnesc mulți tineri cu un bagaj de cunoștinte impresionant, ce nu se sfiau să îl împartă cu ceilalți participanți. Comunitatea clădită în jurul acestui eveniment este unică și plină de oameni pasionați care încearcă să facă lumea în care trăim mai frumoasă și mai bună. Nu pot să îmi imaginez o oportunitate mai bună pentru tinerii ce sunt la început de drum în acest domeniu de a cunoaște oameni cu aceleași pasiuni ca și ei și de a-și clădi temelia carierei lor în IT.

Alexandru  Coman

Cloud Engineer @ Cloudbase

2011201020092008

Pentru mine InfoEducatie a reprezentat o provocare și o oportunitate de a mă afirma și de a învăța. Aici am cunoscut oameni pasionați și talentați și am primit feedback relevant la proiectele la care am lucrat. Am apreciat faptul că s-a pus accentul nu numai pe funcționalitatea programului / site-ului, dar și pe originalitatea lui și pe capacitatea concurentului de a-și prezenta proiectul.

Robert  Dolca

Software Engineer @ Intel

201020082007

Este un eveniment foarte bun, pentru cei ce vor un viitor în acest domeniu. Participarea la un astfel de concurs, și câștigarea unui premiu, este o mare recunoaștere a unei munci valoroase... De asemenea, la Gălăciuc poți cunoaște multă lume faină, poți rămâne cu legături puternice de prietenie, chiar îți poti cizela drumul spre viitor! Eu am rămas doar cu amintiri placute...vi-l recomand cu căldura..! ! !

Lupu  Silviu

20052004

La prima ediție, reputația concursului m-a determinat să particip. Înțelegeam că este o ocazie de afirmare pe care nu am voie să o ratez și am avut dreptate. Pentru mine InfoEducație a fost o provocare și o inspirație dar cel mai important a fost și va rămâne un puternic inpuls. M-a determinat, înainte de concurs să îmi dezlănțui imaginația și să lucrez, iar după concurs m-a ajutat să îmi evaluez punctele tari și punctele slabe. Dar cel mai important mi-a oferit posibilitatea să cunosc niște oameni extraordinari și să împărtășesc idei. InfoEducație mi-a deschis niste usi care le-aș fi deschis mult mai târziu sau deloc. În final, acest concurs iși lasă amprenta asupra fiecarui participant. Eu le recomand participanților: - să conceapă proiecte originale si sa plece de la ideea că orice este posibil dacă muncesc destul de mult - prezentarea lucrării și corectitudinea sunt esențiale - să nu se îndoiască de ei dacă nu sunt în primele locuri, să fie fericiți pentru câștigători și să învețe de la ei.

Mihai  Oaida

20052004

A devenit o regulă pentru mine ca în fiecare vară să fiu prezent la InfoEducatie. Gălăciuc a însemnat într-adevar pentru mine o uriașă treaptă de lansare în programare, carieră, și în special a cunoaște cei mai mari geeks din domeniu: fiecare an este ++pasiune, ++idei, ++contacte, ++oportunitati și --lipsaDeInitiativa. E incredibil să vezi atât de mulți oameni în jurul tău, vorbind de cele mai noi, folosite, ciudate, geniale sau necunoscute tehnologii. Iar totul s-a concretizat în cea mai evidentă ++perspectivă pentru mine. Sfaturi pentru participanți: toate aceste "incrementari" sunt (printre altele) determinarea de care aveți nevoie pentru a crește, mai ales în originalitate, mod de gandire, și (evident) calitate de programator/ artist grafic/ analist și QA a unui proiect. Nu uitați că un soft bun are nevoie de toate aceste laturi tratate, și în plus, un soft bun nu este o reinventare a ceea ce există deja. În loc sa creezi o nouă librarie, contribuie la una open source. Dacă îți place ceea ce faci, nu există eșec pentru tine, după cum s-a mai spus, există doar feedback. Și ultimul sfat, și cel mai important: creativitatea câștigă, nu tehnologiile folosite, nu câte linii sunt scrise, nu cât de mult spațiu ocupă un proiect pe disc, și mai ales: codul vostru. Ne vedem la focul de tabara :)

Victor  Porof

200920082007

După un an frumos și greu de faculte și de research&development pentru o firmă de soft, începi să realizezi multe lucruri. Multe perspective se largesc, unele se îngustează. Cumva îți pare rău că ziua are doar 24 de ore și că poți să-ți rulezi "codul" doar pe o singură viață. Te apropii de lucruri pe care ai vrut să le faci din liceu și-ți dai seama că oportunitățile și experiențele care-ți îmbogățesc viața merg mult mai departe de linia orizontului. Dar dacă este să merg înapoi pe drumurile care m-au dus aici, care m-au învățat ce vreau și ce trebuie sa fac pentru a transforma un target în accomplishment, o să ajung aproape mereu în același loc: la GĂLĂCIUC. Și anume la Infoeducație. Aici n-am învățat să scriu cod sau să folosesc cine-știe-ce tehnologie de ultimă oră. Aici am învățat ceva mult mai prețios: cum să am o viziune, cum să cred în ea și cum să trag cu dinții ca sa o realizez. Infoeducație m-a învățat să am încredere in mine, să pun mai mult preț pe ce vreau să fac decît pe ce mi se spune. La prezentările din tabără asta am înteles cum sa disting o idee originală și atrăgătoare, o prezentare care smulge aplauze, cum să lucrez 24 de ore încontinuu, cum să-mi respect adversarii și cum să-mi apreciez munca mea în raport cu a altora. Și poate cel mai recunoscator sunt pentru că aici mi s-a dat ocazia să cunosc oameni excepționali, cu idei extraordinare și cu puterea de a le transforma în proiectele de mâine. Sfaturi pentru generațiile urmatoare (de când așteptam asta): - Nu căutați idei originale în ecranul calculatorului – e gol, nu conține nimic, credeți-mă pe cuvant. Aveți șanse mai mari să le găsiți în vorbele unui prieten(e), în cărti, filme, tablouri, ieșiri în oraș sau la munte sau sub o piatră din mare. - Oferiți și primiți numai criticile constructive. Dacă ceva nu e bine, cum credeți că ar fi mai bine? - Nu există eșec, există doar feedback. - De multe ori, trebuie să și munciți. Cel puțin până reușiți să le arătați multor oameni cât de norocoși ar fi să muncească ei pentru voi. - IT nu înseamnă doar programare. - Cel mai mult conteaza să-ți placă ce faci și pe cât posibil să faci ce-ți place. (va urma... la focul de tabără)

Bogdan  Bocse

20072006200520042002

Am creat RailsAdmin la Ruby Summer of Code 2010 - top 30 pe Github ca cele mai populare repository-uri. Ex-Software Development Engineer la Amazon România - unde am creat și mentinut logica ce era rulată pentru fiecare hit al amazon.com Lead Engineer la SimplySocial Inc - un startup pornit de Valentin Bora, unul dintre persoanele împotriva cărora am concurat la InfoEducație. La SimplySocial coordonez o echipă de 10 oameni în a construi un produs ce oferă marilor companii informații pentru prezența lor in social media. Pasionat de inginerie software, sisteme distribuite și machine learning. Încerc să-mi mențin abordarea de full-stack engineer învățând din orice cexperientă care mi se oferă.

Bogdan  Gaza

Software Engineer la Twitter

2009200820072006

Cred că am facut parte din primele generații care au beneficiat de InfoEducatie. Era ca și acum un loc în care se stimula creativitatea și învățarea. Probabil nu aș fi ajuns antreprenor dacă nu treceam pe la Galaciuc. Ce aș recomanda concurenților actuali? Să continue să fie creativi și după concurs; țara are nevoie de oameni cu idei, de oameni care pot face ceva. Să nu-și iroseasca talentul prin corporații; un absolvent de Infoeducație e suficient de bun pentru reuși pe cont propriu.

Viorel  Stan

199719961995

InfoEducație 2000 a reprezentat o experiență unică - prima mea participare la o școală de vară, în afara Ardealului natal, formativă dintr-o multitudine de puncte de vedere. O ocazie excelentă de a cunoaște alți tineri dedicați IT-ului, în speță eLearning-ului (pt.a utiliza un termen încă nevehiculat în Romania anului 2000), împreună cu abordarile lor deosebite asupra unei varietăți de teme, diferite dar toate sub semnul lucrului bine facut. Ca o recomandare personală adresată concurenților actuali: Nu căutați gloria comparându-vă cu ceilalti, rețineti că, (pt. a-l cita pe M.L.King), nu există om lipsit de calități - și, în consecință, nici proiect.

Lucian  Bogdan

2000

După Gălăciuc mi-a fost foarte ușor să mă angajez. Și acum îmi aduc aminte de primul telefon pe care l-am dat la Softwin. Am negociat o zi de întâlnire, și chiar dacă nu am avut nici un fel de "experienta", m-au luat asa cu premii de la Gălăciuc cu tot. Am stat pe poziția de programator în Intuitext 1 an și 2 luni și acum mă bucur de mediul Advertisingului din poziția tot de programator din Leo Burnett, unde sunt foarte fericit. Gălăciuc îți mulțumesc că m-ai făcut să privesc dintr-o altă și deosebită perspectivă dezvoltarea mea profesională. Cariera oricărei persoane, chiar dacă se află la inceput, cred că are nevoie de un aer proaspăt, iar Gălăciuc, cu ajutorul acestor oameni, a reușit să mă facă să-mi doresc să fiu întotdeauna printre cei mai buni. Văd aici oameni în mișcare și mă bucur să mă aflu printre ei. Salut Andrei Iacob, salut Andrei Moldovan - mersi pentru chitară, salut Bocse Bogdan - mersi pentru susținere (la open).

Cristian  Spiridon

200420032002

Infoeducație a fost pentru mine șansa de afirmare. Premiile luate acolo au fost dovada mea că se poate. Venit dintr-un oras mic, unde nu prea erau oameni entuziasmați de IT (cel puțin nu ca mine), a fost o experiență mai mult decât plăcută să mă întâlnesc cu oameni care îmi împărtășeau preocuparile. Sfaturi pentru participanti: - muncă - muncă ... - muncă

Andrei  iacob

20042003

InfoEducație a reprezentat pentru mine o experiență cu adevărat notabilă prin perspectiva oamenilor pe care am ajuns să îi cunosc acolo. Am întalnit oameni cu un devotament notabil față de lucrurile pe care le făceau și cu o voință molipsitoare. InfoEducație a fost locul care mi-a trezit interesul pentru software development. Sfat pentru concurenții actuali: - aveți o minte deschisă la nou - învățați de la concurenții adverși - respectați concurenții adverși

Alexandru  Marinescu

20042003

Prima oară când am auzit de Infoeducație a fost când eram într-a 8a, dar am participat numai în calitate de spectator. După 2 ani am participat cu primul meu proiect web. Eram foarte fericit și entuziasmat, mai ales că am participat cu o temă originală. Dacă în primul an nu am luat nici un premiu, în al doilea an am luat o mențiune iar în al 3-lea am luat locul II. Asta arată progresul inevitabil pe care l-am facut și pe care orice concurent care participă la InfoEducatie îl are. Seminariile au avut un succes inimaginabil și pentru organizatori, cred. Eu, unul, am avut foarte mult de învățat de la oameni precum Laur de la Grapefruit, Marius Deak de la GP si Vivi & Irina. Mi-au placut foarte mult și seminariile/cursurile Microsoft și cele de Java, de la care am învățat multe, deși erau destinate profesorilor. Experiența socială în tabără este nemaipomenită. Nicaieri nu te poți distra ca la Gălăciuc, la filmoteca cu comedii, la focul de tabără cu concerte live. Le recomand concurenților actuali: - Să-și pregatească bine prezentarea de dinainte. Să se gândească la ce întrebări se pot aștepta de la ceilalți concurenti. - Să nu le fie frică să vorbească și să nu aibă emoții fiindcă nu au de ce. Toți suntem prieteni acolo. - Să-și facă lucrarile publice înainte de concurs. Acest lucru atrage feedback-ul concurenților și pot "repara" lucrările înainte de concurs.

Aurelian George  Dumanovschi

200520042003

Recunosc că sunt un freelancer înrăit. Îmi exercit creativitatea în orice tip de proiect, începand de la website-uri si pana la networking. Recent m-am orientat spre studiul platformei Linux și spre conceptul Open-Source. Ar mai fi și alte activitati extra-IT&C ... drumetii prin munti, snowboarding, muzica (chitara) si multe altele. Primul an la Gălăciuc a fost un șoc pentru mine. Nu-mi imaginam că o să întâlnesc atâți oameni care împărtașesc aceeași pasiune. Cu mâna pe portofel declar că dacă nu participam la InfoEducatie nu reușeam să ating nivelul de cunoștinte din momentul de față și le sunt recunoscator organizatorilor pentru asta. InfoEducatie te educă și te formează profesional ... îți "deschide ochii".

Andrei  Moldovan

20052004

Pentru mine InfoEducatie a însemnat cel mai important concurs la care am participat. După Gălăciuc m-am ales cu mult mai mult decât un premiu, am câștigat experiență, mi s-a confirmat că informatica este cea mai potrivită perspectivă de viitor și mai ales am avut ocazia să cunosc tineri talentați și inteligenți dintre care mulți mi-au devenit prieteni. Locația tabăra Gălăciuc are un rol esential în "fenomenul InfoEducatie" este acea picătură de frumusețe care nu poate decât să te facă să vrei să te intorci. Viitorilor participanți la concurs aș avea să le dau un singur sfat: nu ascultați păreri cârcotașe legate de Galaciuc, nemultumiți vor fi mereu, ganditi-vă că e o șansă extraordinară de a intra în contact cu alți pasionați de informatică de la care poate aveți de învățat, specialiști în IT și reprezentanți ai unor firme cu renume mondial.

Anca  Spatariu

2005

InfoEducatie a fost un loc unde: am cunoscut oameni pasionați, am învățat ce înseamnă competiția, am primit feedback relevant dar și o confirmare a faptului că aplicațiile web pe care le dezvoltam erau bune (prin premiile castigate). Un sfat: Inovați! Dezvoltați proiecte pe care să le lansați în producție și folosiți competiția pentru a obține un feedback valoros.

Alexandru  Stupar

Antreprenor

200720062005

Infoeducație a fost rampa mea de lansare în domeniul IT. În cei doi ani în care am participat am ocupat două locuri 1 și un loc 4. Conceptele de bază pe care le-am dobândit lucrând la proiectele din liceu îmi servesc zi de zi la locul de muncă. Am învățat ce presupune realizarea unui proiect, lucrul contra timp (pentru proba de open) și cum să prezint un proiect în fața unui public. Sunt de părere că pentru a deveni mai valoros într-un domeniu trebuie să fii înconjurat de oameni de la care să poți învăța lucruri noi. Astfel de persoane am avut ocazia să cunosc la Infoeducatie în cele două participări și am ramas cu amintiri foarte plăcute. Sunt înconjurat de astfel de persoane și astăzi la Microsoft. Sfatul meu pentru concurenți este să păstreze o gândire deschisă înspre nou, înspre inovatie, înspre un spectrum cât mai larg de tehnologii și să caute să învețe cât mai multe. Este un domeniu foarte vast și cu foarte multe oportunități.

Tudor Alexandru  Dobrilă

20072006

Infoeducatie este acel tip de concurs care te împinge să dai ce este mai bun din tine, care îți dă un plus de motivație pentru a face proiecte în urma cărora câștigi foarte multă experiență. Aici am învățat cât de important este să fii original și să vii cu idei noi în proiectul dezvoltat. Datorită acestui fapt am început să depun foarte mult efort în a căuta a face lucruri atât inovative, dar și utile și eficiente. Sunt sigur că acest concurs este unul dintre factorii care mi-au deschis pofta înspre cercetare. Sfatul meu pentru participanți este, pe lângă muncă, să citească foarte mult înainte de a începe un proiect. Se pot dezvolta proiecte frumoase combinând diverse domenii (matematica, fizica, biologie, etc.).

Alexandru  Păunoiu

20082007

Infoeducație a reprezentat motivația de care am avut nevoie pentru a face în sfârșit ceva palpabil în informatică. Atmosfera din timpul prezentării, pregătirile de dinainte și discuțiile de după reprezintă și acum o experiență utilă și de neuitat.

Dragoș  Sas

200920082007

InfoEducație a fost în fiecare an o experiență neegalată de nici un alt concurs. Este un concurs excelent, cu o organizare bună și cu un juriu de o competență mare !

Cristian  Toma

201220112010

InfoEducație pentru mine a reprezentat momentul când mi-am dat seama că nu doar capacitatea de a găsi un algoritm bun reprezintă singurul lucru la care ar trebui să se priceapă un inginer software. Timpul petrecut în dezvoltarea proiectelor pentru concurs și feedback-ul juriului m-au ajutat să devin un programator mai bun.

Alex  Palcuie

DevOps @ data.gov.ro

20122011